Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met de dood, ook jouw werknemer of collega. Wettelijk gezien bestaat er (nog) geen rouwverlof, maar veel bedrijven hebben zelf wel regelingen na een overlijden van een naaste. Vaak gaat dat over de week vlak na het overlijden of tot en met de uitvaart. Maar daarná wordt een medewerker meestal geacht snel weer aan het werk te gaan. En dat terwijl de échte rouw dan nog moet komen.
Dan maar niet aan het werk?
Dat hoor je mij niet zeggen. Want voor de één kan het juist een heel fijne en welkome afleiding zijn om weer aan het werk te gaan. Maar: voor een ander kan het juist een onmogelijke opgave zijn – een rouwproces verschilt van persoon tot persoon. Eigenlijk is er dus maatwerk nodig, maar vaak wordt liever vastgehouden aan vastomlijnde regels en protocollen.
1 op de 10 mensen in rouw krijgt een burn-out
Training ‘rouw op het werk’
In de training ‘rouw op het werk’ geef ik voorlichting, handvatten en tips om binnen die bestaande regels en richtlijnen toch maatwerk te kunnen bieden. We behandelen de volgende onderwerpen:
- Wat is rouw precies?
- Wat zijn fysieke gevolgen van rouw?
- Hoe herken je symptomen van rouw?
- Wanneer en (vooral!) hoe weer aan het werk?
- Wat zeg je wel tegen een rouwende werknemer en wat niet?
- Wat doe je bij een overlijden van een medewerker/collega?
Voor wie is deze training?
De training is geschikt voor leidinggevenden, medewerkers van de afdeling HR of P&O en vertrouwenspersonen. (Maximaal 10 personen.)
Waar en wanneer wordt de training gegeven?
De trainingen duren maximaal drie uur en worden gegeven op woensdagen en donderdagen.
Door wie wordt de training gegeven?
Mijn naam is Myrthe Geerts. Ik ben rouw- en sterfbegeleider. Naast trainingen voor bedrijven en organisaties, bied ik rouwbegeleiding aan particulieren met online rouwtrajecten, schrijfworkshops, natuurwandelingen en andere initiatieven.
Wist je dat je me ook kunt boeken als spreker over dit onderwerp?
Hier vind je meer informatie.