eigen weg-wijzer: 1 op 1 begeleiding

Het verlies van een dierbare is een ingrijpende levensgebeurtenis die veel impact heeft op je dagelijkse leven. In periodes van rouw kan het zijn dat je soms even de weg kwijt bent. Ik bied jou een veilige omgeving waarin jouw gedachten en gevoelens gezien en gehoord worden; alles mag er zijn. En dat niet alleen: ik help je je rouwpad te vinden – jouw eigen weg in rouw.

Over mij en mijn begeleiding
Iedereen rouwt anders – er is dan ook geen handleiding. Dat is goed nieuws: je kunt het niet fout doen. Tegelijkertijd maakt het dat ook ingewikkeld, want hoe geef je je rouwproces vorm?
Ik bied niet alleen een luisterend oor, maar bied jou ook praktische handvatten en inspirerende voorbeelden, zodat jij kunt ontdekken wat werkt voor jou. We bekijken samen wat bij jou past en ik denk met je mee hoe je daarmee aan de slag kunt. Op deze manier zorg ik voor een persoonlijke begeleiding, vanuit compassie en zonder oordeel.

Meer weten over mij? Je leest het hier.

Wat kun je verwachten?

In één op één-gesprekken bekijken we wat jij nu nodig hebt. Hierbij hebben we aandacht voor je verlies: wat is er gebeurd en wat heeft dat met je gedaan? Waar heb jij in het hier en nu behoefte aan? We bekijken dat op fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal en (als je daar voor open staat) spiritueel* niveau. En als er al ruimte voor is, kijken we ook samen naar de toekomst: hoe geef jij je leven vorm na dit verlies?

Daarnaast geef ik je vrijblijvend toegang tot de verliesclub, een online besloten community waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten en waar ik iedere week actief ben om vragen te beantwoorden, opdrachten te geven of tips te delen. Als je wil, kun je daar ook je verhaal delen.

*Spiritueel klinkt voor sommige mensen heel zweverig, maar eigenlijk is het juist heel aards. Het gaat over de zin van het leven.

Wat zijn de mogelijkheden?

Jij kiest welke vorm van begeleiding bij jou past. Dat kan ook een combinatie van beide vormen zijn. Een sessie duurt 45 minuten tot een uur.

begeleiding via videocalls
Rouw kan fysieke klachten met zich meebrengen, waardoor je liever thuis zit in je joggingbroek – denk aan vermoeidheid, fysieke pijn of overprikkeling. Vanuit de veiligheid van je eigen omgeving praten we via Zoom, zodat we elkaar toch kunnen zien.

wandelcoaching in de natuur

Al wandelend is het soms makkelijker om moeilijke onderwerpen te bespreken. Bovendien werkt de natuur helend, omdat het groen een positieve invloed heeft op je zenuwstelsel. De wandelingen vinden plaats in het Markdal of het Mastbos in Breda.

FAQ

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Dat is helemaal afhankelijk van jouw behoeften. Ik adviseer altijd 5 tot 10 sessies in te plannen. Sommige mensen hebben aan 6 sessies genoeg om weer door te kunnen, terwijl een ander er 15 nodig heeft. Daar kunnen we samen naar kijken. Een sessie duurt 45 tot 60 minuten.

Is dit voor mij geschikt?

Dat weet jij alleen. Als je twijfelt kun je een intake inplannen van 30 minuten. Dan kun je kijken of het klikt en kijk ik eerlijk mee of je rouwbegeleiding nodig hebt of misschien iets anders, zoals therapie bij een psycholoog.

Wat kost het?

Dat hangt af van hoeveel gesprekken je afneemt. Ik adviseer altijd 5 tot10 sessies in te plannen. Neem je meerdere sessies tegelijk af, dan betaal je een ander bedrag dan dat je een (of meerdere) losse sessies boekt. Een losse sessie kost 100 euro per uur. Boek je meerdere sessies, dan gaat dat bedrag omlaag.

Neem contact op voor de mogelijkheden. Tip als je in loondienst werkt: veel werkgevers hebben hier een potje voor en zijn graag bereid te helpen – zeker als ze weten dat 1 op de 10 mensen in rouw een burn-out krijgt. Je krijgt rouwbegeleiding in principe niet vergoed door een zorgverzekeraar.

Waarom kunnen de sessies niet bij mij thuis?

Als ik ook reistijd en -kosten moet rekenen, wordt het veel duurder. Voor mij is het niet mogelijk om heel het land door te reizen voor een enkele sessie.