mourning walks

Agenda:

Hier vind je binnenkort de datum van de eerstvolgende wandeling. In verband met persoonlijke omstandigheden zal dat niet vóór mei 2023 zijn.

De wandelingen vinden altijd plaats in of nabij het Ulvenhoutse Bos (Breda). Verzamelpunt is bij begraafplaats De Lichtenberg, waar er ruimte is om je auto te parkeren of je fiets te stallen.

Wat?
Wandelingen in en rond het Ulvenhoutse bos om in contact te komen met je rouw.
Iedere wandeling heeft een thema. De wandelingen zijn vaak grotendeels in stilte. Ik geef je vooraf of tijdens de wandeling een opdracht mee. Terwijl we wandelen geef ik toelichting of uitleg op het thema of de opdracht die je hebt gekregen.

Voor wie?
Voor iedereen die te maken heeft met verlies. Het maakt niet uit of het recent is of heel lang geleden. Heel recent is misschien nog te vers, maar je bent welkom.
Je overleden dierbare hoeft niet per se begraven te zijn op deze begraafplaats.
Je verlies hoeft niet per se een overlijden te zijn.

Door wie?
Ik ben Myrthe Geerts, rouwbegeleider. Ook doe ik een opleiding tot sterfbegeleider. In het eerste kwartaal van 2023 lanceer ik online trajecten onder de naam ‘rouwpad‘, waarbij ik je help jouw eigen weg te vinden in je rouw.
Naast de mourning walks, organiseer ik later dit jaar ook schrijfworkshops (zowel online als in de aula van De Lichtenberg in Breda). Lees hier meer over mij.

De helende werking van wandelen in de natuur

Wandelen kan helend werken. Naar buiten, bewegen, frisse lucht. Je hoofd leegmaken, uitwaaien.

Het is niet alleen gezond voor je lichaam, maar ook voor je geest: zo vermindert het klachten als stress, angst, vermoeidheid en somberheid – bekende symptomen van mensen in rouw.

Shinrin yoku komt uit Japan en betekent letterlijk ‘baden in het bos’

Onderdompelen in het groen
Bosbaden is niets anders dan wandelen in het bos en je laten onderdompelen door wat de natuur brengt. Je verlaagt je wandeltempo, opent je zintuigen en stelt je lichaam en geest open voor de energie van de bomen, de bladeren en de planten. Resultaat: je komt uit je hoofd en kan diepe ontspanning ervaren. Stilte.

Zweverig? Nee hoor!
Het is bijvoorbeeld wetenschappelijk bewezen dat de stoffen die de natuur uitstoot zorgen voor een verlaging van de bloeddruk, maar ook dat de natuur een positieve invloed heeft op ons stressherstel.

Prijzen en voorwaarden

Prijs per wandeling: 12,50 euro incl. koffie en thee

Voorwaarden:

Kaartjes kunnen gekocht worden tot drie uur vóór aanvang.
Minimum aantal deelnemers per wandeling is 5, maximum 10.
Bij onvoldoende deelnemers wordt de bijeenkomst geannuleerd en schuift je kaartje door naar de eerstvolgende datum. Kun je dan niet? Dan schuift je kaartje door naar de volgende datum.

Annuleren kan tot maximaal 48 uur van tevoren. Je kaartje schuift door naar de volgende datum. Meld je te laat af, dan ben je je geld kwijt.

Een kleine regenbui is geen reden tot annulering; heftige regen, storm, gladheid of onweer wel. Dan wordt een nieuwe datum gezocht. Kun je dan niet? Dan schuift je kaartje door naar de volgende datum.

Kaartjes mogen doorgegeven worden als je zelf onverhoopt toch niet kunt. Geef dan wel de naam van de vervanger door, maximaal drie uur vóór aanvang van de wandeling.

Regelmatig wandelen helpt je aarden, brengt je tot rust en maakt je hoofd leeg