schrijfworkshops

Agenda:

De eerstvolgende workshop wordt z.s.m. bekend gemaakt. Je kunt nu alvast je kaartje kopen. Mocht je niet kunnen op de datum, dan krijg je de link van de replay. Die is een week beschikbaar. In 2024 gaan de prijzen omhoog.


De workshops vinden plaats via Zoom.

Wat?

Schrijfworkshops met gelijkgestemden om je gedachten en gevoelens rondom rouw of verlies uit te drukken.

Iedere workshop heeft een thema of kent een specifieke schrijfvorm: van poëzie tot verhaal tot brief.

Voor wie?

Voor iedereen die te maken heeft met verlies. Het maakt niet uit of het recent is of heel lang geleden. Heel recent is misschien nog te vers, maar je bent welkom.

Je verlies hoeft niet per se een overlijden te zijn.


En oja, je hoeft niet goed te kunnen schrijven.

Over wie je schrijft, die blijft

Myrthe Geerts

Schrijven als rouwverwerking


In mijn eigen rouwprocessen heeft schrijven me enorm geholpen – en dat doet het nog steeds. In de schrijfworkshops gebruik ik verschillende manieren van schrijven en behandelen we verschillende kanten van rouw: je gedachten, afscheid nemen, je emoties, je overleden dierbare. Want rouw is niet alleen gemis, maar het is ook liefde, dankbaarheid, pijn, verdriet en afscheid nemen. En al die elementen verdienen aandacht en ruimte. Die maken we samen, met je pen.

Schrijven helpt ons te zeggen wat we moeilijk vinden om te zeggen

Waarom schrijven zo goed werkt:

  • Schrijven zorgt voor overzicht in je hoofd.
  • Schrijven verlaagt je bloeddruk en hartslag en kan zo stress en pijn verminderen.
  • Je creëert bewust ruimte voor jezelf om met je rouw aan de slag te gaan.

Begrijpen en begrepen worden

Als je het moeilijk vindt om te praten over je verlies, kun je je woorden aan het papier toevertrouwen om ze toch te uiten. Zo begrijp je beter wat er in je hoofd omgaat én kun je makkelijker loslaten wat je dwars zit. Ook kun je je woorden aan anderen laten lezen, zodat zij beter begrijpen wat er in jou om gaat.

Liever meteen aan de slag?

Dat kan ook. Ik heb ook een schrijfworkshop ‘freewrite na een verlies’ opgenomen die je direct kan volgen. Je kunt deze opname tot het eind van het jaar bekijken.