schrijfworkshops

Agenda:

Hier vind je binnenkort de datum van de eerstvolgende schrijfworkshop. In verband met persoonlijke omstandigheden zal dat niet vóór april 2023 zijn.

De online workshops vinden plaats via Zoom.

De live workshops worden georganiseerd in samenwerking met begraafplaats De Lichtenberg en vinden plaats in de aula van de begraafplaats.

Wat?
Schrijfworkshops met gelijkgestemden om je gedachten en gevoelens rondom rouw uit te drukken.

Iedere workshop heeft een thema en kent een specifieke schrijfvorm: van poëzie tot verhaal tot brief.

Voor wie?
Voor iedereen die te maken heeft met verlies. Het maakt niet uit of het recent is of heel lang geleden. Heel recent is misschien nog te vers, maar je bent welkom.

Je verlies hoeft niet per se een overlijden te zijn.


En oja, je hoeft niet goed te kunnen schrijven.

Door wie?
Ik ben Myrthe Geerts, rouwbegeleider en schrijver. In het eerste kwartaal van 2023 lanceer ik online trajecten onder de naam ‘rouwpad‘, waarbij ik je help jouw eigen weg te vinden in je rouw.

Naast de schrijfworkshops organiseer ik later dit jaar ook mourning walks, wandelingen in en nabij het Ulvenhoutse bos (Breda).


Verder werk ik aan een autofictie boek én een dichtbundel. Lees hier meer over mij.

Over wie je schrijft, die blijft

Myrthe Geerts

Schrijven als rouwverwerking


In mijn eigen rouwprocessen heeft schrijven me enorm geholpen – en dat doet het nog steeds. In de schrijfworkshops gebruik ik verschillende manieren van schrijven en behandelen we verschillende kanten van rouw: je gedachten, afscheid nemen, je emoties, je overleden dierbare. Want rouw is niet alleen gemis, maar het is ook liefde, dankbaarheid, pijn, verdriet en afscheid nemen. En al die elementen verdienen aandacht en ruimte. Die maken we samen, met je pen.

Schrijven helpt ons te zeggen wat we moeilijk vinden om te zeggen

Waarom schrijven zo goed werkt:

  • Schrijven zorgt voor overzicht in je hoofd.
  • Schrijven verlaagt je bloeddruk en hartslag en kan zo stress en pijn verminderen.
  • Je creëert bewust ruimte voor jezelf om met je rouw aan de slag te gaan.

Begrijpen en begrepen worden

Als je het moeilijk vindt om te praten over je verlies, kun je je woorden aan het papier toevertrouwen om ze toch te uiten. Zo begrijp je beter wat er in je hoofd omgaat én kun je makkelijker loslaten wat je dwars zit. Ook kun je je woorden aan anderen laten lezen, zodat zij beter begrijpen wat er in jou om gaat.

Prijzen en voorwaarden live workshops

Prijs per workshop: 12,50 euro incl. koffie en thee

Voorwaarden:

Kaartjes kunnen gekocht worden tot drie uur vóór aanvang.
Minimum aantal deelnemers per workshop is 5. Bij onvoldoende deelnemers wordt de bijeenkomst geannuleerd en schuift je kaartje door naar de eerstvolgende datum. Kun je dan niet? Dan schuift je kaartje door naar de volgende datum.

Annuleren kan tot maximaal 48 uur van tevoren. Je kaartje schuift door naar de volgende datum. Meld je te laat af, dan ben je je geld kwijt.


Kaartjes mogen doorgegeven worden als je zelf onverhoopt toch niet kunt. Geef dan wel de naam van de vervanger door, maximaal drie uur vóór aanvang van de workshop.

Hiernaast lees je een recensie over mijn werk. Benieuwd naar meer recensies? Je leest ze hier.

Regelmatig wandelen helpt je aarden, brengt je tot rust en maakt je hoofd leeg