kerstgemis live

Zie jij op tegen de feestdagen omdat je iemand mist?
Zoek je een manier om het gemis ruimte te geven in de decembermaand?

Zou je het fijn vinden om gelijkgestemden (online) te ontmoeten?

Dan is de online kerstgemis meeting iets voor jou!

En het fijne is, het kost niet veel… (in energie, tijd, ruimte óf geld) > scroll snel omlaag

Ik was altijd de grootste kerstfan die er bestond

Kerstmuziek in de zomer, de eerste kerstfilm in september en kerstsokken all year long. Ik vond het oprecht ’the most wonderful time of the year’. Tot mijn vader overleed. Midden in een pandemie. We mochten weinig, konden weinig, wilden weinig. Terwijl iedereen bezig was met holly jolly voorbereidingen en de hele wereld blij en gelukkig leek te zijn (nou ja, op de lockdown na dan), had ik me nog nooit zo ongelukkig, moe en lusteloos gevoeld. Ik voelde me leeg. En doordat de rest van de wereld door leek te gaan alsof er niets aan de hand was, voelde ik me onbegrepen en daardoor alleen én nog leger. Gelukkig is december inmiddels niet alleen een donkere maand. Er zijn lichtpuntjes. Niet omdat de rouw er niet meer is, maar juist omdat ie er mag zijn. Mijn kerstgemis.

Een soort kerstborrel voor de club van verlies

Kerstgemis live is voor mensen die op zoek zijn naar herkenning en verbinding, maar ook naar inspiratie om ruimte te geven aan hun rouw in aanloop naar én tijdens de feestdagen. Het is een club waar je liever niet bij hoort, maar waarvan het wel fijn is dat ie er is, als je er eenmaal toe behoort. En naast alle borrels, feestjes en lunches van je (vrijwilligers)werk, sportvereniging of hobbyclub, is er ook eentje van déze club. Maar dan één zonder dresscode of verplichte gezelligheid. Gewoon zijn.

Wat is kerstgemis live?

Kerstgemis live is een online samenkomen waarbij je een persoonlijk ritueel gaat vormgeven om stil te staan bij je (kerst)gemis. Ook kun je gelijkgestemden ontmoeten. En dat allemaal in een veilige en intieme online setting. We doen dit samen.

Wie?

Waar?

Wanneer?

Voor wie? Voor jou als je behoefte hebt aan het vormgeven van je rouw voor en tijdens de kerstdagen. Het maakt niet uit wie je hebt verloren of hoe lang of kort geleden dat is. Voel of het voor jou passend is.

Op de plek die voor jou fijn voelt. De bijeenkomst is namelijk online. Zo kan iedereen meedoen, ook voor wie het fysiek of mentaal niet mogelijk is ergens naartoe te komen. Je ontvangt een link in je mailbox.

Woensdag 21 december om 20.00 uur. Het duurt ongeveer 45 minuten.

(Let op: terugkijken is niet mogelijk i.v.m. privacy deelnemers!)

Wat kost het?

Goed om te weten:

Ja, nu komt het leuke! Het kost 5 euro per persoon, maar die krijg je weer terug in de vorm van een kortingscode als ik het eerste rouwpad traject lanceer! Dus als je daar aan mee doet, is deze bijeenkomst gratis!

Ik houd de groep bewust klein, om een intieme en veilige sfeer te creëren. Ik haat de term, maar vol is dus echt vol!

Ik ben Myrthe Geerts, rouwbegeleider (en in opleiding tot sterfbegeleider). Met good mourning maak ik rouw bespreekbaar. Zo verkocht ik de afgelopen jaren speciale kerstkaarten die je kunt sturen naar mensen die geen ‘happy holidays’ in het vooruitzicht hebben (zie foto en ook de kaart ‘kerstgemis’).

Ik geef je (h)erkenning voor de dingen die je ervaart en voelt. In het eerste kwartaal van 2023 lanceer ik het eerst online rouwpad, een traject om jouw weg te vinden in je rouw. Er is namelijk geen handleiding hoe je moet rouwen, maar ik kan je wel handvatten en inspiratie bieden om jouw eigen pad te bewandelen. Ik deel mijn kennis, ervaring en tips met jou om je gemis te dóórleven en je leven na je verlies opnieuw vorm te geven.

Kerstgemis live is een eerste kennismaking met rouwpad en mijn werkwijze. Fijn als je erbij bent!

Gun jezelf een kerstcadeau

Je hebt misschien wel een zwaar jaar gehad. Of meerdere. Je denkt vooral aan anderen en maar weinig aan jezelf. En materiële cadeaus interesseren je steeds minder – die vullen de leegte in je leven niet op. Als bovenstaande bij je resoneert, gun ik je zo dat je jezelf dit momentje gunt.